Tips til minikokker:

Før vi lager mat er det en del vi bør gjøre først! Det er ikke nok å være god kokk! God hygiene er viktig!

  1. Vask alltid hendene.
  2. Husk forkle.
  3. Husk hårstrikk hvis du har langt hår.
  4. Sett på stekeovnen hvis du skal bruke den.
  5. Bruk ikke samme skjærefjøl for rått kjøtt og grønnsaker. Da kan det oppstå bakterier slik at vi blir syke.
  6. Bruk rene redskaper og kluter, bytt klut ofte og ikke bruk kjøkkenkluten til andre ting.
  7. Sørg for tilstrekkelig oppvarming.
  8. Hold rå og tillaget mat atskilt.
  9. Sjekk temperaturen i kjøleskapet. Temperaturen i kjøleskapet bør vere 4ºeller lavere.
  10. Sørg for rask nedkjøling av maten.

Andre ting vi bør tenke på:

  • bruk arbeidstallerken som du kan legge redskapene på
  • ta frem ingredienser
  • ta frem utstyr du trenger
  • RYDD underveis
  • SKYLL grønnsakene godt! Det er IKKE godt å tygge på sand fra purreløken eller oppdage marken/åma fra salatbladet....

Her kan du lese mere om hygiene!



 
powered by GNett