Martin's turtips og turmat

Enkel bålmat:

Brød

Grillspyd

Gryterett

Martins grillede bananer

Popcorn på bål

Pinnebrød

Pølser i slåbrok

Sissel's fisk i form


Vi er glade i å gå på tur i skog og mark. I den forbindelse tenner vi gjerne bål og her kommer noen tips og oppskrifter på mat vi kan lage på bålet. Det enkleste er å kutte ingrediensene hjemme og pakke det i poser eller bokser. Men skal man være ute lenge, er det fint å ta med utstyr slik at barna kan kutte opp det som skal i gryta selv. Husk skjærefjøl, kniv! En annen viktig ting å ha med er drikke.

Kjekt å ha med tur:

  • Ekstra aluminiumsfolie til å lage "baller", underlag til mat som er innpakket og som skal legges på bålet, slik at maten ikke skal bli så fort brent.
  • Kopper, fat og bestikk
  • Turkjeler
  • Tørkepapir
  • Sitteunderlag
  • Fyrstikker
  • Spikkekniv
  • Ved
  • En tom pose til søppel! Det er viktig at vi rydder opp etter oss!

Husk: Klær etter vær og GODT HUMØR!

GOD TUR!


"Allemannsretten"

Her kan du lese alt om "allemannsretten" - den sier noe om hvor du har lov til å ferdes i naturen, hva vi har lov til å gjøre og hva vi ikke har lov til i naturen! Her er en enklere utgave av "allemannsretten"! Som plakaten viser: Det er ikke lov å tenne bål i skog og mark fra 15. april til 15. september. Hvis det er ekstra tørt, kan reglene endres. Det finnes godkjente bålplasser, hør med brannvesenet eller kommunen du bor i.

  • Tenn bål på et egnet sted
  • Lag ikke større bål enn at du har kontroll over det
  • Husk å slokke bålet før du drar!


 
powered by GNett